viernes, noviembre 17, 2006

Vaga de estudiants


Els estudiants de tota Europa vam protestar per que als centres privats els hi donen més diners que als públics, i això està molt malament, jo crec que haurien que donar els mateixos diners als públics com als privats.

cristian



Acció davant la conselleria d'educació i universitats

1 comentario:

Anónimo dijo...

Los corderos dicen “beeeee” cuando van a la UEC, a la Huelga y al matadero.

Bones! en primer lloc, felicitar a tots aquells que el passat dia 16 de novembre vareu fer vaga. Felicitar-vos per exercir una mesura de pressió que històricament a servit per desobeïr, qüestionar, col·lapasar als poderosos. En definitiva, una eina que serveix per dir prou a un govern, a una empresa, a un sistema educatiu que està actuant de forma injusta.

Ara bé... Algu sap realment perquè va fer vaga el passat dijous?

- A) Per la violència contra els professors?
- B) Perquè reben més diners els instituts privats que els públics?
- C) Perquè els professors volen millorar els seus salaris?

Doncs sembla ser que a hores d’ara, i corregiu-me si m’equivoco, ningú sap perquè va fer vaga. És més m’atreviria a dir que ni tan sols els companys del Narcís Oller que van venir a informar-vos ho tenien massa clar.

Partint de que no sabem la raó de la vaga permeteu-me que fagi una mica de ciència ficció...
Per un moment imagineu que la vaga va ser convocada per la opció A). Podria haver estat així, de fet, els diaris van plens aquests dies de notícies sobre agressions a mestres. És més, un fiscal d’aquests que manen molt i vesteixen amb toga negra, ha dit que a partir d’ara l’agressió a un mestre s’equipararà a la d’un policia i podran acusar a l’agressor d’atemptat a l’autoritat.
Seguim imaginant-nos possibilitats i , perqué no, potser algun dia hi ha qui defensa que als instituts, i a les UEC’s especialment, hi hagi vigilants de seguretat, o que es pugui enmanillar a un alumne, o que es posin arcs detectors de metalls a l’entrada del centre...
Afortunadament la vaga no estava convocada pel tema de les agressions a mestres ni per demanar tot això que imaginanava jo ara... però la pregunta és: si això hagués estat una realitat, ¿tú hauries fet vaga? ¿Hauries recolzat aquestes demandes? O simplement, ¿creus que t’hauries enterat d’alguna cosa?...

Sincerament crec que és perillós actuar per inèrcia, és perillós dir “beeeee”, perqué recolzar accions de manera desinformada pot arribar a atacar els nostres propis interessos.

I per acabar llenço novament la pregunta en aquest blog:
Per què es va fer vaga el passat dijous 17 de novembre?
Bob Black Sheep